لسان: رئیس کمیسون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه در آخرین جلسهای که با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم، قرار شد این بانک محدودیتهای ناشی از صادرات را برای شرکتهای صادراتی به ویژه شرکتهایی که فعالیتهای بورسی دارند، بردارد، گفت: این کار امکان صادرات در برابر واردات را عملیاتی خواهد کرد و با ارائه حوالههای صادراتی به صادرکنندگانی که از طریق ثبت سفارش اقدام میکنند، انگیزه صادراتی را افزایش میدهد.
محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه در آخرین جلسهای که با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم، قرار شد این بانک محدودیتهای ناشی از صادرات را برای شرکتهای صادراتی به ویژه شرکتهایی که فعالیتهای بورسی دارند، بردارد، گفت: این کار امکان صادرات در برابر واردات را عملیاتی خواهد کرد و با ارائه حوالههای صادراتی به صادرکنندگانی که از طریق ثبت سفارش اقدام میکنند، انگیزه صادراتی را افزایش میدهد.
وی ابراز امیدواری کرد این اقدامات در تنظیم بازار و افزایش ظرفیتهای تولید و سودآوری شرکتها و ظرفیتهای صادراتی موثر واقع شود تا به زودی شاهد ثبات مناسبی در حوزه اقتصادی باشیم.
رئیس کمیسون اقتصادی مجلس همچنین با اشاره با ضرورت ساماندهی سیستمهای نظارت بر قیمت کالاها از سوی دولت گفت: در صورتی که در این زمینه بی توجهی شود، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در اقتصاد کشور توزیع خواهد شد.
وی درباره سهام عدالت و افرادی که موفق به در یافت این سهام نشده اند نیز گفت: طرح جاماندگان سهام عدالت در نوبت بررسی در صحن علنی است و منابع مالی ان هم مشخص شده است.
پور ابراهیمی افزود: براساس اطلاعات ما حدود ۲۰ میلیون نفر از کسانی که در زمان عرضه سهام عدالت در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ مالک سهام عدالت شدند، جزو شش دهک پایین درآمدی کشور محسوب نمیشدند، یعنی ۲۰ میلیون از جمعیت کم درآمد کشور هم از سهام عدالت محروم شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: در گزارشی که کمیته امداد امام خمینی ارائه کرده است، هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش این کمیته فاقد سهام عدالت هستند و سازمان بهزیستی نیز اعلام کرده است حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش این سازمان سهام عدالت دریافت نکرده اند. وی گفت در طرح مجلس تکلیف جاماندگان از سهام عدالت مشخص خواهد شد.