لسان: سند گردشگری عشایر با همکاری سازمان عشایر ایران و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهیه و تدوین میشود.
کرمعلی قندالی در دیدار با هدایت الله جمالی پور استاندار قزوین، افزود: با تهیه این سند از ظرفیت زندگی عشایر برای جذب گردشگر استفاده میشود و شاهد رونق اشتغال و بهبود درآمد عشایر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه وظیفه و دین بزرگی نسبت به جامعه عشایری داریم، اظهار داشت: ما در سازمان عشایر انگیزه و عزم بالایی برای خدمت به عشایر داریم و این را برای خود افتخار میدانیم.
قندالی با بیان اینکه عشایر دارای ریشه و فرهنگ اصیل و غنی چندهزار ساله هستند، اظهار داشت:زمانی به ما در حوزههای طبیعی و حتی دیگر حوزهها خسارت وارد شد که سعی کردیم همه این موضوع را به دست فراموشی بسپاریم.
رییس سازمان عشایر گفت: نتیجه اقدامات قهری ما صلح با طبیعت را به جنگ با آن تبدیل کرده و باید در تصمیمات و رویکردهای خود بازنگری کنیم.
وی با بیان اینکه ۱.۸ درصد جمیعت کشور را عشایر تشکیل میدهند، اظهار داشت: با این وجود ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز با ۲۸ درصد دام سبک و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور از سوی این قشر تولید میشود.
قندالی با بیان اینکه حفظ طبیعت و منابع طبیعی در نقاطی که عشایر ساکن هستند و رفت و آمد دارند به بهترین شکل حفظ شده است، اظهار داشت: براساس آمار، حتی یک هکتار آتش سوزی در مراتع عشایری نداشتهایم و خود عشایر مراقب و حافظ طبیعت هستند.
رییس سازمان عشایر ایران گفت: هر قدر بتوانیم به جامعه عشایر خدمت کنیم در واقع به خود خدمت کرده و باعث حفظ بخشی از فرهنگ اصیل ایرانی شدهایم.
وی با اشاره به تشکیل شورای عالی عشایر در دولت تدبیر و امید پس از ۱۰ سال در سال ۹۲، اظهار داشت: در این شورا طرح ارتقای خدمات بهداشتی عشایر مصوب شد و در کنار دیگر طرحها منشا خدمات زیادی به جامعه عشایر شد.
قندالی با بیان اینکه برای ارایه تسهیلات به عشایر محدودیتی نداریم، گفت: امسال از منابع صندوق ۴۰۰ میلیارد تومان برای کمک به زنجیره تولید به عشایر کشور پرداخت شده است.
رییس سازمان عشایر با بیان اینکه عرصههای وسیعی در حوزه گیاهان دارویی داریم که تلاش داریم برای تقویت این حوزه از ظرفیت عشایر استفاده کنیم.
وی با اشاره به ایجاد ساختاری به نام گردشگری و صنایع دستی عشایر، گفت: سند گردشگری عشایر در حال تهیه و تدوین است.
قندالی با اشاره به اینکه اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده منشا خدمات زیادی به عشایر شده است، افزود: امسال از محل صندوق توسعه ملی نیز ۱۸ میلیون یورو به حوزه عشایر اختصاص یافت که آن را برای تامین آب این قشر اختصاص داده ایم.
وی با اشاره به تقویت تشکیلات و ساختار نیروی انسانی سازمان عشایر، گفت: امسال موفق شدیم برای برخی استانها از جمله قزوین نیروی انسانی جذب کنیم.
این مسئول گفت: شورای عشایر استانها مصوب شورای عالی انقلاب است و تقاضا داریم تا این شورا در استانها از جمله قزوین فعال باشد.
۲ هزار و ۳۰۰ خانوار عشایری در استان قزوین شناسایی شده اند.